Članovi Regionalnog savjeta za povoljno poslovno okruženje na sastanku sa premijerkom Srbije

bfcČlanovi Regionalnog savjeta za povoljno poslovno okruženje, među kojima je bila i Olivera Radić iz Privredne komore Republike Srpske, i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj sastali su se u petak sa predsjednicom Vlade Srbije, Anom Brnabić.

Članovi Savjeta predstavili su Mrežu za povoljno poslovno okruženje, njenu strukturu, kao i ostvarene rezultate od osnivanja 2012. godine.

Na sastanku su razmatrani koraci za formiranje platforme za povoljno poslovno okruženje u cilju harmonizacije uslova za poslovanje u jugoistočnoj Evropi i razmjenu primjera najboljih praksi u domenu regulatorne reforme, poput uvođenja elektronskih građevinskih dozvola i pojednostavljenog sistema prijave sezonskih radnika.

Dogovoreno je da naredna regionalna konferencija o povoljnom poslovnom okruženju bude održana u januaru 2018. godine. Na skupu će biti svečano najavljeno pokretanje zajedničke inicijative za formiranje BFE platforme (Business Friendly Environment in South East Europe) i dodijeljeni sertifikati najuspešnijim opštinama i gradovima u regionu koji su tokom 2017. ispunili kriterijume i primijenili najviše standarde povoljnog poslovnog okruženja prolaskom kroz BFC SEE program.

Leave a Reply