Delegacija Komore sastala se sa ministrom privrede i preduzetništva Srpske

Састанак са представницима Привредне коморе РС 1Predstavnici Privredne komore Republike Srpske, koje je predvodio predsjednik, Borko Đurić, održali su danas u Vladi Srpske sastanak sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske, Vjekoslavom Petričevićem i saradnicima.

Na sastanku je razmatrana dopuna dokumenta „Prijedloga mjera za unapređenje poslovanja 2019-2021. godina“, na osnovu kojeg se definiše zajednički okvir djelovanja.

Mjere koje su predložene uvažavaju trenutno stanje i podložne su prilagođavanjima uzimajući u obzir nove trendove i okolnosti.

„Ovaj dokument objedinjuje sve elemente iz Memoranduma o zajedničkim politikama za period 2018-2020. godina, te ih razrađuje do nivoa mjera, uključujući i dodatne mjere koje su naknadno proistekle iz konsultacija sa resornim ministarstvima i Privrednom komorom Republike Srpske “, istakao je ministar Petričević,  te  izrazio zahvalnost predstavnicima Komore što su u relativno kratkom vremenskom periodu razmotrili radnu verziju ovog dokumenta po oblastima u skladu sa njegovim konceptom.

Predstanici Komore ukazali su na potrebu zajedničkog razmatranja mjera iz ovog dokumenta, ali i drugih mjera koje su od značaja za privredu i poslovanje, kao i posebno usvojenih zaključaka na čijoj realizaciji se mora kontinuirano insistirati.

Dogovoreno je da će predstavnici Ministarstva i Komore održavati redovne sastanke u toku godine i raditi na realizaciji usvojenih mjera, kreiranju propisa i promociji domaće privrede.

Leave a Reply