Direktor Komore na otvaranju Hidroelektrane „Bočac dva“

bocac dvaDirektor Privredne komore Republike Srpske, Dragica Ristić, prisustvovala je danas svečanosti povodom otvaranja Hidroelektrane „Bočac dva“, u mjestu Bočac kod Mrkonjić Grada.

Hidroelektranu „Bočac dva“, u koju su uložena 42 miliona KM i otvorena 32 radna mjesta, otvorili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor preduzeća „Hidroelektrane na Vrbasu“ Nedeljko Kesić.

Dodik je istakao da Republika Srpska u narednom periodu mora da gradi ovakve objekte da bi obezbijedila potpunu stabilnost i napredak. Strategija ove vlasti, kako je rekao, jeste razvoj i unapređenje Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je ovo veliki događaj jer će „Hidroelektrana Bočac dva“ biti od ogromnog značaja za privredu Srpske.bocac dva1

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da Srpska može graditi velike hidroenergetske objekte, što je od ogromnog značaja za razvoj.

Kesić je naveo da je izgradnja ovog objekta od velikog značaja za unapređenje rada preduzeća „Hidroelektrane na Vrbasu“ i podsjetio da je ogroman hidroenergetski potencijal rijeke Vrbas.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je da je izgradnja ove hidroelektrane značajna za razvoj opštine koju predvodi i za poboljšanje životnog standarda građana.

Instalisana snaga Hidroelektrane „Bočac dva“ je 8,76 megavata, a projektovana godišnja proizvodnja 42 gigavat-časa električne energije.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Osim ove, danas je otvorena i mala hidroelektrana koja se nalazi u neposrednoj blizini hidroelektrane „Bočac jedan“.

 

Leave a Reply