Izrada studije prevoza putnika na republičkim linijama

By 14. августа 2015. Nekategorizovano No Comments

Cilj izrade studije javnog prevoza putnika na autobuskim republičkim linijama jeste da se pokažeautobus da li je održivo postojeće stanje u toj oblasti, dok će njeni rezultati poslužiti da se dobiju smjernice za dalji rad, izjavila je danas pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić.

Kostićeva je rekla novinarima tokom sastanka sa prevoznicima i vlasnicima autobuskih stanica da ta studija treba da bude izrađena do kraja godine i da će obuhvatati republičke i područne autobuske linije u Srpskoj. Ona je istakla da je u centru te studije korisnik usluga prevoza i sagledavanje njegovih potreba kako bi bio obezbijeđen kvalitetan i komforman prevoz.

Prema njenim riječima, na današnjem sastanku prevoznici su se najviše žalili na nelojalnu konkurenciju i nelegalne prevoznike koji im uzimaju dio tržišta, te da su izrazili bojazan da bi na osnovu te studije mogli ostati bez nekih već dobijenih prava. Kostićeva je navela da je ovo prvi inicijalni sastanak predstavnika Ministarstva saobraćaja i veza, Privredne komore i prevoznika s ciljem izrade studije. Sekretar

Udruženja saobraćaja i veza u Privrednoj komori Srpske Dragoslav Mihajlović rekao je da je studija dugo najavljivana i da je fokus današnjeg sastanka dat na dvije ankete, jednu koja treba da bude sprovedena kod prevoznika i druga za vlasnike autobuskih stanica. On je najavio i preventivnu akciju bezbjednosti saobraćaja koja počinje 17. avgusta, u koju će, osim prevoznika, biti uključena i asocijacija tehničkih pregleda, a koja je zamišljena tako da prevoznik može da na odabranim stanicama tehničkog pregleda uradi taj posao bez naknade.

Izvor: SRNA

Leave a Reply