Kosmos predstavio tunel za dezinfekciju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je u Banjaluci da je izuzetno značajno što je Privredno društvo „Kosmos“ u vremenu borbe protiv virusa korona proizvelo mobilni tunel za dezinfekciju, a vrijednost projekta je veća od 20.000 KM.

„Veoma sam ponosan na to što je `Kosmos` u vrijeme pandemije bio aktivan i proizveo mobilni tunel za dezinfekciju. Ovo je dokaz znanja i sposobnosti zaposlenih u ovoj kompaniji“, rekao je Đokić novinarima.

On je istakao da će mobilni tunel za dezinfekciju naredne sedmice biti doniran Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

„`Kosmos` će sa kompanijom `Teokraft` iz Rusije nastaviti saradnju na projektu proizvodnje filtera za pročišćavanje vazduha kojim će biti spriječeno prisustvo materija koje mogu ugroziti zdravlje i živote ljudi“, dodao je Đokić i podsjetio da Vlada Srpske čini sve da bi pomogla privredi.

Direktor „Kosmosa“ Dušan Vještica naglasio je da mobilni tunel može biti plasiran na inostrano tržište, jer ima sve potrebne karakteristike.

„Od izuzetnog je značaja što je ovo u potpunosti domaći proizvod. Tunel može da odgovori na izazove u borbi protiv virusa korona“, rekao je Vještica.

Predsjednik Područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić ocijenio je da „Kosmos“ radi kvalitetno i posluje pozitivno.

„`Kosmos` je sposoban da projektuje i proizvodi u skladu sa potrebama tržišta, što je veoma značajno“, rekao je Račić.

Leave a Reply