Konferencija „Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine – dijalog za budućnost“ 28.09.2018. godine, Konferencijska sala Vlade RS

Cilj Konferencije jeste da ukaže na izazove sa kojima se suočava naša privreda i predloži moguća rješenja za njihovo prevazilaženje u budućnosti, uvažavajući iskustva i prijedloge koje će iznijeti učesnici skupa. Jedan od zadataka Konferencije je i dodatno unapređivanje dijaloga između Vlade Republike Srpske i poslovne zajednice, koji je intenziviran prošle godine, organizovanjem zajedničkog panela „Dogovorom do uspješnije Srpske“, a nastavljen ove godine zajedničkim aktivnostima i nizom okruglih stolova na izradi Nacrta smjernica za razvoj privrede Republike Srpske.

Zaključci Konferencije treba da predstave dobru podlogu za izradu Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za narednu godinu, a ovakav vid komunikacije javnih institucija i poslovne zajednice da postane standardna praksa.

Učesnici Konferencije su predstavnici vodećih kompanija koje posluju u Republici Srpskoj, resornih ministarstava i drugih javnih institucija koje utiču na poslovni ambijent, predstavnici akademske zajednice i nevladinog sektora, ugledne ličnosti iz regiona sa iskustvom u pojedinim oblastima, te predstavnici jedinica lokalne samouprave. Podršku održavanju Konferencije izrazio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i institucije koje predstavljaju poslovnu zajednicu.

Promotivni video možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=_rU76ORlDLA

 

 

Leave a Reply