Rukovodstvo Komore na konsultacijama o Programu ekonomskih reformi i Prijedlogu budžeta

golic_privredna_komoraPredsjednik i direktor Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić i Dragica Ristić prisustvovali danas konsultacijama u vezi sa Programom ekonosmkih reformi 2019. – 2021. i Prijedlogom budžeta Srpske za narednu godinu sa predstavnicima Vlade RS, koje je predvodila potpredsjednik, Srebrenka Goli.

Učesnici sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Unije udruženja poslodavaca RS, saglasni su da ova dva dokumenta predstavljaju dobru osnovu za nastavak fiskalne stabilnosti i snažniji ekonomski razvoj Republike Srpske.

Iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću saopšteno je da su predstavnici Vlade Republike Srpske upoznali predstavnike realnog sektora da je Vlada utvrdila Prijedlog Programa ekonomskih reformi, koji je usklađen sa ekspozeom predsjednika Vlade, te istakli da je ovaj dokument, u skladu sa smjernicama Evropske komisije, akcenat stavio na strukturalne reforme i da će ostale reforme biti definisane akcionim planovima.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, te predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Ministarstva trgovine i turizma.

Leave a Reply