Sastanak rukovodstva Komore sa premijerom Viškovićem

By 20. фебруара 2019. Nekategorizovano No Comments

Rukovodstvo Privredne komore RS, na čelu sa predsjednikom, Borkom Đurićem, održalo je danas sastanak sa premijerom RS, Radovanom Viškovićem i saradnicima.sajt 3

Predsjednik Đurić naveo je da je cilj sastanka razgovor o planiranim aktivnostima Vlade Republike Srpske, mjerama koje je neophodno realizovati i vremenskom okviru za implementaciju istih.

Naglasio je opredijeljenje Komore da bude konstruktivan partner Vladi RS u sprovođenju mjera iz Programa ekonomskih reformi, a posebno u nastojanju da se pronađu adekvatna rješenja za probleme sa kojima se suočava domaća privreda, ističući jedan od izraženijih koji se odnosi na nedostatak radne snage i sivu ekonomiju.

Predsjednik Komore je naveo i da su predstavnici PKRS do sada održali sastanke sa nekoliko resornih ministara, te da se u narednom periodu planira nastaviti ta aktivnost i sa ostalim ministarstvima od značaja za privredu.

Premijer Višković rekao je da Komoru vidi kao neizbježnog partnera u sprovođenju mjera iz Programa i akcionog plana Vlade, te ukratko najavio propise koji će biti razmatrani na narednim sjednicama Vlade i Narodne skupštine RS.

Govorio je i o analizi Registra poreskih i neporeskih davanja, mjerama za sprečavanje i snakcionisanje pojava sive ekonomije, razvoju elektronskih usluga, institucionalnim reformama i drugim aktivnostima u kojima očekuje uključivanje predstavnika Komore.

Na sastanku je zaključeno da će stručne službe i saradnici razmjenjivati informacije o svim aktivnostima od značaja za poslovnu zajednicu, te da će se ta saradnja dodatno pojačati kroz organizovanje sastanaka privrednika i predstavnika Vlade u narednom periodu.

Takođe, predsjednik Đurić iskoristio je priliku da premijeru Viškoviću najavi predstojeću tradicionalnu manifestaciju Privredne komore Srpske „Izbor najuspješnijih u privredi RS za 2018. godinu“, koja će biti održana 29. marta, u Banskom dvoru, te pozvao ga da prisustvuje ovoj svečanosti.

Leave a Reply