Turistički potencijali Srpske predstavljeni u Novom Sadu

43167764_2354749551418998_8311237892194172928_oTurizam Republike Srpske trenutno je u velikom naletu i nezadrživo ide uzlaznom putanjom vrhunskih evropskih turističkih destinacija, rekla je juče SRNI u Novom Sadu sekretar Udruženja trgovine, turizma i ugostiteljstva u Privrednoj komori Srpske Dragana Šobot.
„Sadržaji turizma su uveliko osavremenjeni, a praktično nema sajma u regionu na kojoj nisu prisutne naše turističke organizacije“, rekla je Šobotova.
Ona je dodala da se prilikom promovisanja turistički poslenici trude da pokažu velike turističke potencijale Srpske i sadržaje koji turistima garantuju ugodan boravak, dobar provod i dobru hranu i pića.
Prema njenim riječima, Privredna komora Republike Srpske sa svoje strane trudi se da podstakne razvoj turizma Srpske promovišući njegove potencijale.
„Privredna komora Republike Srpske čini sve da se pomogne i promoviše turizam Srpske, ali da se njenoj Vladi prenesu interesi i zahtjevi turističkih organizacija i drugim subjektima u turizmu, prilikom kreiranja zakonodavstva koje će omogućiti njihovo lakše i uspješnije poslovanje“, konstatovala je Šobotova.
Ona je zahvalila Privrednoj komori Vojvodine, koja je na svom sajamskom prostoru omogućila Privrednoj komori Republike Srpske i Turističkoj organizaciji Srpske da se predstave na Međunarodnom sajmu turizma.
Na novosadskom sajmu danas je počeo 51. međunarodni sajam turizma na kome učestvuje više od 300 izlagača iz Srbije i inostranstva.
Međunarodni sajam turizma trajaće do srijede, 10. oktobra, a održava se u Master centru Novosadskog sajma.

Leave a Reply