Republika Srpska je izvršila značajno unapređenje regulatornog okvira finansijskog sektora, kao jedne od osnovnih pretpostavki za razvoj stabilnog i zdravog finansijskog sistema.
Učesnici na tržištu finansijskih usluga Republike Srpske su poslovne banke, mikrokreditna društva i fondacije, osiguravajuća društva, lizing kompanije, berza i brokersko – dilerska društva. Pored toga, na tržištu posluju društava za upravljanje investicionim fondovima.

Dragana Šobot

Sekretar

+387 51 220 611

+387 51 215 565

Značajne finansijske institucije u Republici Srpskoj

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

Milomir_Durmic

Milomir Durmić: Ove godine zabilježen rast od devet odsto

| Bankarstvo i finansije, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Sva osiguravajuća društva na tržištu osiguranja Srpske imaju adekvatan kapital i tehničke rezerve, kao i dozvolu za rad, te mogu adekvatno da izvršavaju zakonom predviđene obaveze.

image-0-02-01-27585f3c4ab2c171a03d3f7048a128f24ef4812f5ebaf67931c7c72629deb61f-V

“Drina osiguranje” proslavila dvije decenije uspješnog rada

| Aktuelnosti, Bankarstvo i finansije | No Comments

Polaganjem kamena-temeljca za novu upravu zgradu, te svečanim prijemom, kojem su prisustvovale brojne zvanice i poslovni saradnici, danas su zaposleni „Drina osiguranja“ u Milićima obilježili 20 godina postojanja i uspješnog rada.

Osiguranje

Potpisan Sporazum o uslužnom rješavanju materijalnih šteta iz osnova autoodgovornosti

| Bankarstvo i finansije, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Direktori „Drina osiguranja“ Milići, „Brčko gas osiguranja“ Brčko i „Nešković osiguranja“ Bijeljina potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o uslužnom rješavanju materijalnih šteta iz osnova autoodgovornosti, prvi ovakve vrste na prostoru Republike Srpske, a koji će osiguranicima omogućiti bolje tretiranje i brže rješavanje odštetnih zahtjeva.

Osiguravajuca drustva

Smanjiti broj neregistrovanih i neosiguranih vozila

| Bankarstvo i finansije, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Akcioni plan za borbu protiv neregistrovanih i neosiguranih vozila ima za cilj da se njihov broj u BiH snizi na oko dva odsto, što je uslov da vozila iz BiH ulaze u zemlje EU bez zelene karte, odnosno po sistemu registarskih oznaka.