U okviru komorskog sistema Republike Srpske Udruženje društava za upravljanje investicionim fondovima osnovni je oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblasti finasijskog posredovanja.
Udruženje društava za upravljanje investicionim fondovima osnovano je sa ciljem promocije i zaštite interesa fondovske industrije te razvoja i unaprijeđenja finansijskog tržišta Republike Srpske u cjelini.
Konstitutivna sjednica Skupštine Udruženja, na kojoj su izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine, konstituisan Izvršni odbor Udruženja i usvojen Poslovnik o radu Skupštine i Pravilnik o organizaciji i radu Udruženja, održana je 09.06.2009.

Članice Udruženja su sva društva za upravljanje investicionim fondovima.

Predsjednik Skupštine Udruženja:
Ognjen Mihajlović, DUIF “BLB menadžment” a.d. Banja Luka.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

don1

Grad Banja Luka: Zahvalnica Privrednoj komori RS

| Bankarstvo i finansije, Novosti iz Komore, slide | No Comments

U svom obraćanju, gradonačelnik Radojičić je zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj saradnji koja je život u našem gradu učinila ljepšim i kvalitetnijim. On je podsjetio da su donatori podržali različite projekte kao što su gradnja i obnova vrtića i dječijih igrališta, izgradnja sportskih terena i staza za trčanje, te postavljanje komunalne opreme.

IMG-2908219b1b6d21b2a6d6d8dbab3e37f0-V

Otvoren vrtić čiju je obnovu finansiralo Udruženje društava za osiguranje pri PKRS

| Bankarstvo i finansije, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Predsjednik Skupštine Udruženja, Milomir Durmić, rekao je da se ovo udruženje odazvalo pozivu da pomogne opremanje i rekonstrukciju vrtića, te da to predstavlja primjer na koji će Udruženje sarađivati i sa drugim lokalnim zajednicama.

Zakon o saobraćaju

Vlada Republike Srpske povukla Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju

| Bankarstvo i finansije, Novosti iz Komore, Saobraćaj i veze, slide | No Comments

Ispred Udruženja društava za osiguranje poslanicima u Narodnoj skupštini upućen je stav Udruženja u kojem se navodi da ni nakon tri godine primjene Zakona, javnost i društva za osiguranje nisu upoznati sa načinom trošenja prikupljenih sredstava, kao i efektima primjene na prevenciju bezbjednosti u saobraćaju.

osiguravajuca drustva

Osiguravajuća društva nezadovoljna: Dajemo milione, a ne znamo šta plaćamo

| Aktuelnosti, Bankarstvo i finansije | No Comments

Izmjenama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju RS, koji je po hitnom postupku upućen u Narodnu skupštinu RS, predviđeno je da osiguravajuća društva koja posluju na ovom području još tri godine plaćaju naknadu za projekte unapređenja bezbjednosti saobraćaja, što je, kako su u ovim društvima poručili, čista otimačina.