Udruženje šumarstva i prerade drveta Privredne komore Republike Srpske je osnovano na osnovu Odluke o obrazovanju udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske broj 01-1162/08 od 31.10.2008. godine
U okviru komorskog sistema Republike , ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblastima šumarstva, prerade drveta i proizvodnje namještaja .

Skupština Udruženja broji 45 članova, a Izvršni odbor broji 17 članova.

Predsjednik Skupštine udruženja je g. Stojko Blagojević iz JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, a potpredsjednik je g-din Janko Petrović iz Petroprojekt d.o.o. Bratunac

Predsjednik Izvršnog odbora je g-din Milan Kovač iz DI Šipovo a.d. Šipovo, a potpredsjednik je g-din Zoran Stojičić iz JPŠ „Šume Republike Srpske a.d. Sokolac.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

elgrad

50+ „Elgrad“ d.o.o. Teslić: Radnici su naša najveća vrijednost

| Aktuelnosti, Naše je bolje, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

U početku ova firma se bavila samo prorezom trupaca, ali se poslovanje širilo, pa danas proizvode namještaj od punog drveta, furnir, spojene ploče, biogorivo, briket i pelet, koji su svoje tržište našli u dalekim zemljama poput Kine i Japana, te zemljama zapadne Evrope.

БАЊАЛУКА, 13. АПРИЛА /СРНА/ - У Бањалуци је почео састанак представника власти Републике Српске са представницима дрвопрерађивачког сектора у Српској.

Vlada RS i drvoprerađivači: Obezbijediti dovoljne količine sortimenata

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Sastanku su prisustovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Željka Cvijanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministri – članovi Odbora za privredu i finansije Vlade Srpske, menadžment „Šuma Republike Srpske“, te predstavnici republičke Privredne komore.

drvoprerada

Šinik: Očekujem povećanje proizvodnje

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Sekretar Udruženje šumarstva i prerade drveta Republike Srpske Lazo Šinik očekuje da će biti nastavljeni pozitivni trendovi povećanja proizvodnje u drvoprerađivačkoj industriji i navodi da se na godišnjem nivou iz Srpske izveze proizvoda od drveta u vrijednosti od 500 miliona KM.

Pravedna podjela trupaca puni kasu

| Aktuelnosti, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Raspodjela šumskih drvnih sortimenata drvoprerađivačima u RS od ove godine obavlja se prema izmijenjenim pravilima kako bi se bolje pozicionirali na tržištu i efikasnije poslovali.

Lazo Šinik

Sekretar

+387 51 215 446

+387 51 215 565

Strategije i regulativa

Strategija razvoja šumarstva RS 2011-2021
Strategija razvoja drvoprerađivačke industrije RS 2014-2018