Udruženje šumarstva i prerade drveta Privredne komore Republike Srpske je osnovano na osnovu Odluke o obrazovanju udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske broj 01-1162/08 od 31.10.2008. godine
U okviru komorskog sistema Republike , ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblastima šumarstva, prerade drveta i proizvodnje namještaja .

Skupština Udruženja broji 45 članova, a Izvršni odbor broji 17 članova.

Predsjednik Skupštine udruženja je g. Stojko Blagojević iz JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, a potpredsjednik je g-din Janko Petrović iz Petroprojekt d.o.o. Bratunac

Predsjednik Izvršnog odbora je g-din Milan Kovač iz DI Šipovo a.d. Šipovo, a potpredsjednik je g-din Zoran Stojičić iz JPŠ „Šume Republike Srpske a.d. Sokolac.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

drvoprerada

Šinik: Očekujem povećanje proizvodnje

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Sekretar Udruženje šumarstva i prerade drveta Republike Srpske Lazo Šinik očekuje da će biti nastavljeni pozitivni trendovi povećanja proizvodnje u drvoprerađivačkoj industriji i navodi da se na godišnjem nivou iz Srpske izveze proizvoda od drveta u vrijednosti od 500 miliona KM.

Pravedna podjela trupaca puni kasu

| Aktuelnosti, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Raspodjela šumskih drvnih sortimenata drvoprerađivačima u RS od ove godine obavlja se prema izmijenjenim pravilima kako bi se bolje pozicionirali na tržištu i efikasnije poslovali.

vlasenica

Studijski program „Mehanička obrada drveta“ od naredne akademske godine u Vlasenici

| Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Lazo Šinik, sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta u Privrednoj komori RS, istakao je da je itekako opravdana potreba za uvođenjem ovog studijskog programa, što potvrđuje činjenica da u RS postoji više od 500 privrednih subjekata koji se bave obradom drveta.

DSCN5546

Održana obuka: „Međunarodni marketing i upravljanje izvozom“

| Edukacija, Novosti iz Komore, slide, Šumarstvo i drvoprerada | No Comments

Cilj obuke bio je upoznavanje privrednih društava iz oblasti drvoprerade, prvenstveno izvoznika, koji se bave proizvodnjom namještaja, o značaju međunarodnog marketinga za pronalaženje kupaca i pozicioniranje preduzeća na inostranom tržištu.

Lazo Šinik

Sekretar

+387 51 215 446

+387 51 215 565

Strategije i regulativa

Strategija razvoja šumarstva RS 2011-2021
Strategija razvoja drvoprerađivačke industrije RS 2014-2018