U okviru komorskog sistema Republike Srpske ovo udruženje je osnovni oblik organizovanja i rada članica Privredne komore Republike Srpske u oblasti tekstila, kože i obuće. Organizacija i rad Udruženja tekstila, kože i obuće regulisani su Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja i Poslovnikom o radu Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće, a koje donosi Skupština Udruženja. Pored toga, Pravilnikom su definisani ciljevi, zadaci, prava i dužnosti, te druga pitanja značajna za rad članova Udruženja.

Zadaci Udruženje se ostvaruju kroz brojne aktivnosti, a najznačajnije su usmjerene na:

  • Saradnju sa nadležnim ministarstvima u cilju donošenja zakonskih propisa koji će omogućiti povoljnije poslovanje;
  • Praćenje stanja u industriji tekstila, kože i obuće te iniciranje donošenja mjere radi unapređenja uslova rada i poslovanja svojih članica;
  • Učešće u procesima unapređenja internacionalizacije preduzeća iz ove oblasti;
  • Unapređenje konkurentnosti članica stalnim procesima stručnog i poslovnog obrazovanja i profesionalne edukacije;
  • Poslovno povezivanje i informisanje.

Udruženje tekstila, kože i obuće ostvaruje svoje zadatke, utvrđene Statutom i Pravilnikom o organizaciji i radu Udruženja neposredno i preko svojih predstavnika u organima i tijelima Udruženja, odnosno Komore.

Organi Udruženja tekstila, kože i obuće su Skupština i Izvršni odbor.

Skupština Udruženja tekstila, kože i obuće je organ upravljanja Udruženja. Članove Skupštine Udruženja biraju područne komore, u skladu sa Statutom i Pravilnikom o izborima za organe i tijela Privredne komore Republike Srpske i područnih privrednih komora.

Aktuelnosti i najave

Recent Posts / View All Posts

IMG-a21b613ac00a145812f299d1aaa20ff5-V

Međunarodni skup u Varaždinu: Predstavljeni potencijali Srpske u oblasti kože

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Na ovom skupu, sekretar Udruženja tekstila, kože i obuće u Privrednoj komori Republike Srpske, Aleksandra Mihajlović Bijelić, prezentovala je stanje i perspektive razvoja ove industrije u Srpskoj.

IMG-4e58b8b80b0359f4500db60fa2fb9404-V

USAID WHAM: Belt zaposlio nove radnike

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo, USAID WHAM | No Comments

Direktor Privredne komore Republike Srpske, Dragica Ristić, i šef misije USAID-a u BiH, Peter Duffy, posjetili su danas banjalučkog proizvođača kožne galanterije Belt d.o.o. čime je obilježeno zaposlenje novih radnika u ovom preduzeću.

Obuca1

Savjet ministara BiH usvojio Odluku o privremenoj suspenziji i smanjenju carina na uvoz

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Savjet ministara donio je odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra iduće godine, čijom će primjenom od 1. januara biti omogućeno povoljnije i konkurentnije poslovanje privrednih subjekata iz BiH.

IMG-8f93659928ed3a6f70c2df8d30b4b0f7-V

Tekstilci na sajmu u Minhenu

| Novosti iz Komore, slide, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Na zajedničkom štandu predstavljene su kompanije iz BiH, uz podršku Sippo projekta – Projekat Vlade Švajcarske za podršku izvozu, te partnera na projektu Privedne komore Republike Srpske, Spoljnotrgovinske komore BiH, te UTOK- a. Iz Republike Srpske predstavljene su dvije kompanije Sana Linea d.o.o Kostajnica i Exclusive Lingerie d.o.o. Banja Luka

Aleksandra Mihajlović Bijelić

Sekretar

+387 51 220 610

+387 51 215 565

Strategije i regulativa