Unapređenje poslovne saradnje i uklanjanje izvoznih barijera teme konferencije u Novom Sadu

Unapređenje poslovne saradnje, povećanje robne razmjene, odnosno izvoza iz Republike Srpske na tržište Srbije, kao i otklanjanje barijera prilikom izvoza roba iz Srpske na tržište Srbije, biće neke od glavnih tema konferencije koja će 6. juna biti održana u Novom Sadu, okviru prvog „Sajma zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“.

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, Pokrajinskim sekreterijatom za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Privrednom komorom Vojvodine, organizuje odlazak privrednika iz Srpske na ovaj sajam, u ovkiru kojeg je planirano i održavanje bilateralnih susreta privrednika, kao i tematskih konferenacija o privrednom povezivanju i predstavljanje turističkih potencijala.

Prisustvo na ovom događaju potvrdili su i premijeri Republike Srpske i AP Vojvodina, Radovan Višković i Igor Mirović, čime će dati dodatnu podršku unapređenju poslovne saradnje, jačanju proizvodnih kapaciteta prerađivačke industrije i otklanjanju barijera u poslovanju.

Leave a Reply