Unaprijediti privrednu saradnju sa Nigerijom

By 7. септембра 2015. Nekategorizovano No Comments

Predsjednik banjalučke Područne Privredne ko20150907 NIGERIJA (9)more Goran Račić i nigerijski privrednik Albert Arovolo konstatovali su danas u Banjaluci da bi trebalo unaprijediti privrednu saradnju Republike Srpske i Nigerije.
Račić je novinarima prije sastanka sa nigerijskim privrednikom rekao da bi trebalo unaprijediti saradnju sa Nigerijom u oblasti energetike i prehrambene industrije.
„Ovo je pokušaj da oživimo saradnju koja je nekada bila na veoma visokom nivou. Ovo je prva posjeta, a nakon sastanka posjetićemo `Banjalučku pivaru`, `Vitaminku` i Drvnu industriju `Vrbas`“, rekao je Račić.
Direktor i vlasnik firme „Olusoji“ iz Nigerije Albert Arovolo rekao je da je svrha njegove posjete uspostavljanje saradnje između Srpske i Nigerije koja bi se zasnivala na uvozu robe iz Republike Srpske u Nigeriju.
„Ovo je prilika da započnemo zajedničku saradnju koja bi se zasnivala na izvozu proizvoda iz prerađivačke industrije iz Srpske u Nigeriju, ali i prilika za nigerijske kompanije da u Republici Srpskoj nađu saradnike“, kaže Arovolo.
On smatra da će ova posjeta biti na obostranu korist, te da će investitori iz Republike Srpske prepoznati prednosti ulaganja u Nigeriju.
Arovolo je naglasio da je njegovo preduzeće zainteresovano za uvoz prerađene hrane, gotovih proizvoda i proizvoda iz drvne industrije.
Arovolo je danas razgovarao i sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem.

Izvor: SRNA

Leave a Reply