10. Konferencija preduzetnistva žena Jadransko-jonske regije

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske učestvovali su na 10. Konferenciji ženskog preduzetništva Jadransko-jonske regije, koja je održana 16. i 17. novembra 2017. godine u Privrednoj komori Ravene u Italiji.

Konferencija je fokusirana na „Ženski doprinos preduzetništvu i održivom rastu u digitalnoj eri“, uz najsavremenije prezentacije, interaktivne radionice, mrežne sesija, te razmjenu ideja i primjera najboljih praksi.

Organizatori Konferencije su Privredna komora Ravena, AIC forum, Privredna komora Split i Privredna komora Udine. Na Konferenciji su učestvovali brojni stručnjaci, institucionalni predstavnici, preduzetnici, koji su posvećeni razvoju ženskog preduzetništva iz cijelog jadranskog i jonskog područja.

Predstavnici Komore Srpske prezentovale su Savjet za žensko preduzetništvo, koji djeluje pri PKRS, ali i ostale projektne aktivnosti Komore.

Takođe, najavili su i prvu konferenciju ženskog preduzetništva, koju, 15. decembra u Banjoj Luci, Komora i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, organizuju u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banja Luka, Republičkom agencijom za mala i srednja preduzeća, Univerzitetom u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, ICBL-om, kao i Gender centrom Vlade RS. Ovom prilikom, poziv za učešće na ovoj konferenciji upućen je ženama preduzetnicama, predstavnicima institucija i udruženja koje podržavaju žensko preduzetništvo, kao i privrednim komorama Jadransko-jonske regije.

 

Print Friendly

Leave a Reply