Invest forum u Banjaluci – dobri benefiti za Srpsku

By 19. септембра 2023. Aktuelnosti, slide No Comments

U Banjaluci je u toku prvi Invest forum „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“ na kome učestvuje više od 300 privrednika iz 20 zemalja Evrope i svijeta. Forum organizuju Vlada Republike Srpske i Investiciono-razvojna banka. Na forumu učestvuje i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić.

Predsjednik PKRS Pero Ćorić istakao da je Prvi „Invest forum“ u Banjaluci prilika da brojni strani investitori i domaći privrednici razmijene mišljenja, te da potencijalni strani ulagači kažu šta zapravo očekuju od Srpske.

Ćorić je istakao da ovdašnja poslovna zajednica ima dobru saradnju i komunikaciju sa institucijama Srpske koje su obezbijedile povoljno poslovno okruženje i spremne su da prihvate strane investicije.

Cilj je da privredni ambijent bude bolji i na usluzi privrednicima. Cilj je i da strani privrednici kažu šta očekuju od Srpske u smislu da svoj novac ulože kod nas jer Srpska zaista ima dobru klimu za investiranje kao i ambijent, povoljnu poresku politiku i opredijeljenost školstva da obrazuje kadrove potrebne privredi. Želimo da zajedno razvijamo privredu Srpske, rekao je Ćorić.

Print Friendly

Leave a Reply