50+ „Vitinka“ – Darove prirode očuvali u najčistijem obliku

vitinkaDuboko vjerujemo da je najbolje ono što je prirodno, ono što nam je naša priroda tako nesebično darovala. Zato se i trudimo da te darove sabiramo u njihovom prirodnom, najčistijem obliku. Nudeći kvalitet i pazeći da do naših kupaca dođe samo ono najbolje i najzdravije, mi postajemo dio i vaše porodice. Tako razmišljaju u preduzeću „Vitinka“, jednom od najvećih i najpoznatijih brendova u regionu, ponosu privrede Republike Srpske i BiH i jednom od najznačajnijih proizvođača mineralne i izvorske vode i osvježavajućih bezalkoholnih napitaka na domaćem tržištu. Imperativ u njihovom poslovanju je kvalitet njihovih proizvoda, a poslovna vizija širenja u regionu za „Vitinku“ je jedan od vodećih prioriteta.

Poslovna priča koja ima budućnost

Poslovna priča preduzeća koje danas broji 200 zaposlenih počela je sada već daleke 1974. godine i uspješno traje i danas, a svi pokazatelji govore kako ono ima veoma izvjesnu budućnost. Te godine u Kozluku, kod Zvornika, otvorena je današnja Fabrika mineralne vode i bezalkoholnih pića, a pored mineralne vode, koja je u vrijeme osnivanja fabrike bila jedini proizvod, danas se u fabrici u Kozluku proizvodi i puni više različitih gaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića. Pored fabrike u Kozluku, gdje je i sjedište kompanije, „Vitinka“ svoj proizvodni pogon ima i u Raševu, gdje se vrši flaširanje negazirane, prirodne, zdrave i izvorske vode Vivia, te drugih negaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića.

Voda iz srca prirode

Inače, istražujući i analizirajući duži niz godina više prirodnih izvora u širem okruženju, na 40 kilometara južno od fabrike u Kozluku, pronašli su netaknut izvor čiste vode, izvrsnog kvaliteta i u potpuno prirodnom okruženju. Svjesni da su ovaj izvor i njegovo okuženje nemjerljivo prirodno blago i da je voda izvor života, voda sa ovog izvora dobila je ime Vivia. „Naša Vivia je čista voda i ništa drugo. Uzeta sa izvora u srcu prirode, netaknuta, dolazi vama u ruke. Pijete ono što je priroda iznjedrila, što je dala ljudima. Čistu vodu, zdravu i plemenitu. Sačuvali smo izvor, mjesto na kom Vivia izvire, stvorili potpuno zaštićen i zatvoren proces s najsavremenijom tehnologijom i svaki dan ga rigorozno kontrolišemo, da bismo osigurali da do naših kupaca stigne prirodna, zdrava, netaknuta izvorska voda“, poručuju iz „Vitinke“.

Gazirani osvježavajući napitci

Kompanija je do sada razvila i brend gaziranih osvježavajućih napitaka pod nazivom Exotic, zatim osvježavajuće napitke od voćnih baza, pod nazivom Vita, a razvijeni su i novi ukusi Cola i Nara. Proizvode i ledene čajeve nIce Tea i osvježavajući negazirani napitak Vivia limun limeta. Trenutno je u toku nova kampanja za brend Vivia za 2017. godinu, koja nosi naziv „Samo nam je ljubav potrebna“, a kroz naš novi muzički spot i nove TV reklame podsjećaju sve da je u životu najvažnija ljubav. Zaštitno lice za novu kampanju je Momčilo Bajagić Bajaga. Od juna 2015. godine u okviru kompanije zvanično je počelo s radom privredno društvo „Vivia Office&Home“ Banjaluka, koje je jedini ovlašteni i ekskluzivni distributer prirodne izvorske vode Vivia pakovane u galone od 18,9 litara. Privredni ambijent je ono što najviše opterećuje poslovanje „Vitinke“, a od nadležnih očekuju da pruže pomoć u izgradnji saobraćajne putne komunikacije do fabrike prirodne izvorske vode u Raševu.

 

PROFIL

Naziv: „Vitinka“ a.d.

Sjedište: Kozluk, Zvornik

Osnovano: 1974.

Djelatnost: Proizvodnja osvježavajućih pića

Broj zaposlenih: 200

Kontakt: www.vitinka.com

Telefon: 056/310-123

 

O projektu

Projekat „50+“ pokrenuli su „Nezavisne novine“ i Privredna komora Republike Srpske, a u okviru Projekta promocije domaće proizvodnje „Naše je bolje“. On će trajati tokom 2017. godine, a planirano je kontinuirano predstavljanje uspješnih preduzeća koja posluju u našoj zemlji, a zapošljavaju 50 i više radnika. Cilj projekta je predstaviti što više pozitivnih primjera kako bismo podstakli investicije i razvojne programe i kako bi javnost bila upoznata s poslovnim mogućnostima, proizvodnim asortimanom ili uslugama koje pružaju domaće kompanije. Projekat su podržali grad Prijedor i opština Derventa.

Leave a Reply