Aleksandar Vračević predsjednik, a Dalibor Grabež potpredsjednik Skupštine Udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti

Aleksandar Vračević iz Regionalne deponije Zvornik, izabran je na današnoj konstitutivnoj sjednici za predsjednika Skupštine Udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti Privredne komore Republike Srpske. Funkciju potpredsjednika Skupštine obavljaće Dalibor Grabež iz Komunalnih usluga a.d. Prijedor.

Na sjednici je kostituisan i Izvršni odbor Udruženja, a razmatran je i usvojen prijedlog Pravilnika o organizaciji i radu Udruženja, kao i Poslovnik o radu Skupštine Udruženja.

Među tačkama dnevnog reda bili su i Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022 – 2024., kao i stanje u sektoru i aktivnosti Udruženja.

Sjednici je prisustvovao i resorni sekretar Privredne komore Srbije, Dalibor Joknić kao potvrda odličnih odnosa između dvije komore, odnosno dva udruženja.

Nakon sjednice, Joknić se sastao i sa predsjednikom Privredne komore Republike Srpske, Perom Ćorićem. Na sastanku je potvrđena odlična saradnja dva udruženja, kao i zajedničke aktivnosti koje su planirane u narednom periodu. Već od naredne godine, kako je dogovoreno, redovno će biti održavane i zajedničke sjednice dva udruženja, a bilo je riječi i o realizaciji zajedničkih projekata i prekograničnoj saradnji kompanija iz ovog sektora.

 

 

Print Friendly

Leave a Reply