„Alumina“ plasira vodeno staklo na tržište EU

By 13. септембра 2016. Aktuelnosti, Energetika i rudarstvo No Comments

alumina zvornikKompanija „Alumina“ iz Zvornika počela je danas s plasmanom vodenog stakla na tržište zemalja Evropske unije, otpremivši cisternu sa 25 tona ovog proizvoda za kupca iz Hrvatske.
U kompaniji „Alumina“ očekuju da će s vodenim staklom izaći na još neka tržišta u bližem i širem okruženju, saopštila je Služba ove komapnije za odnose s javnošću.
„Naše su namjere da vodeno staklo plasiramo na tržišta Srbije, Rumunije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije“, istakli su u Marketingu „Alumine“, gdje očekuju da bi u 2017. godini plasman vodenog stakla na inostrano tržište mogao dostići od 5.000 do 10.000 tona, s tendencijom daljeg rasta.
Da bi stvorili uslove za nesmetan plasman vodenog stakla na tržište EU, u „Alumini“ su prethodno uspješno završili registraciju ovog proizvoda sa zakonskom regulativom iz oblasti hemikalija na prostoru EU /REACH regulativom/.
U okviru programa alumosilikata „Alumina“ je dugogodišnji proizvođač natrijum silikata, poznat kao vodeno staklo.
Osim toga što se koristi kao jedna od glavnih sirovina u proizvodnji sintetičkog zeolita, vodeno staklo ima širok spektar primjene i koristi se u deterdžentskoj industriji, građevinarstvu, proizvodnji papira, tekstilnoj industriji i drugim oblastima.
Kompanija „Alumina“ kontinuirano radi na razvoju svog proizvodnog programa iz oblasti glinica, hidrata i zeolita.
„Samo u posljednje tri godine, u okviru diversifikacije proizvodnog portfolija, u `Alumini` su osvojena četiri nova proizvoda“, naveli su u sektoru Marketinga, dodajući daje riječ o proizvodima koji se primjenjuju na stranom tržištu, prije svega u zemljama EU, zatim u Rusiji, na Bliskom istoku, SAD i još nekim tržištima.
Kompanija „Alumina“ trenutno zapošljava više od 1.270 radnika.

 

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply