Analize radne verzije Pravilnika o zaštiti od buke u životnoj sredini, 15.06.2022

By 8. јуна 2022. Najave događaja No Comments

Sastanku na temu Analize radne verzije Pravilnika o zaštiti od buke u životnoj sredini biće organizvan u srijedu, 15.06.2022. godine sa početkom u 11:00 časova u prostorijama Privredne komore Republike Srpske.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te privrednih subjekata – članica Privredne komore Republike Srpske.

Cilj sastanka je izrada što kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg teksta Pravilnika kako bi imao što manje negativnih efekata i dodatnih opterećenja za privredne subjekte, s obzirom da se istim prvi put detaljnije razrađuje segment zaštite od buke u Republici Srpskoj u skladu sa direktivama Evropske unije. Smatramo da bi naročito značajno bilo učešće privrednika iz sektora turizma i ugostiteljstva, prevoza putnika i roba, skladištenja, trgovine, drvoprerade ali i prerađivačke industrije, s obzirom da se Pravilnikom uvode određene obaveze za predmetne privredne subjekte. Jedna od odredbi koje bi trebale biti predmet razmatranja na sastanku jeste prijedlog da se uvede obaveza učešća u troškovima dodatnih mjera zaštite od buke pravnih lica koja u obavljanju svojih redovnih djelatnosti ili organizacijom javnih manifestacija utiču na izloženost građana buci iznad graničnih vrijednosti navedenih u prilozima Pravilnika (član 6. Pravilnika).

Najljubaznije Vas molimo da, povratom na e-mail aleksandraik@komorars.ba, potvrdite učešće na sastanku, a najkasnije do ponedeljka 13.06.2022. godine do 16.00 časova.

Print Friendly

Leave a Reply