Anketa: Procjena stanja radne snage u turizmu

Pozivamo vas da učestvujete u Procjeni stanja radne snage u turizmu, koju sprovodi USAID Turizam projekat, tako što ćete odgovoriti na pitanja na linku https://www.surveymonkey.com/r/hoteli. Molimo vas za maksimalno 15-20 minuta vašeg vremena.

Ovo istraživanje ima za cilj analizirati stanje i potrebe privatnog sektora za radnom snagom, kao i ponudu od strane obrazovnih institucija. Nakon toga će biti definisani koraci koji će dovesti do poboljšanja situacije, kako kroz obuke na radnom mjestu, tako i kroz poboljšanje formalnih programa obrazovanja.

Istraživanje koje se trenutno sprovodi online nastaviće se i kroz terenske ankete i fokus grupe, te će vas realizator projekta možda pozvati da učestvujete i u tom dijelu. Za dodatne informacije i pitanja budite slobodni da im se obratite.

Petogodišnji Projekat razvoja održivog turizma (Turizam), kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), nastoji povećati broj turista i njihovu potrošnju tokom boravka u BiH. Započete su brojne aktivnosti, a više o tome možete saznati na nalozima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube). U pripremi je i web stranica www.turizambih.ba.

Unaprijed hvala za učešće u anketi i odvojeno vrijeme. Ovo istraživanje obuhvatiće i druge organizacije u turizmu, kroz slične upitnike prilagođene pojedinim kategorijama (aparthoteli, hosteli, restorani, turističke agencije, rent-a-car agencije, muzeji, kampovi, prodavnice suvenira i rukotvorina, turistički lokaliteti, turističke organizacije, srednje škole, fakulteti i centri za stručno osposobljavanje).

Print Friendly

Leave a Reply