BFC SEE – DeveloPPP: Projekat „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i Bosni i Hercegovini uvođenjem ChatBot aplikacije“

Predstavnici Privredne komore RS i privrednog društva SAGA NFG d.o.o. Banja Luka, sa partnerima, organizovali su u Bijeljini i Laktašima sastanke sa opštinskim timovima i načelnicima odjeljenja opštinskih uprava.

Cilj sastanaka bio je upoznavanje opštinskih timova sa projektom, planom i dinamikom rada, i načinom funkcionisanja ChatBot-a. Takođe, diskutovalo se i o potencijalnim uslugama grada Bijeljina i opštine Laktaši koji bi bile ponuđene građanima i privredi, putem ove platforme.

Novu ChatBot tehnologiju razvija SAGA uz podršku GIZ-a i NALED-a u BFC SEE gradovima i opštinama Sombor, Šabac, Laktaši i Bijeljina. To će omogućiti da korisnici do informacija dođu brže i efikasnije, u bilo koje doba dana, putem mobilnih telefona ili računara, dok se gradovima i opštinama otvaraju prilike za razvoj novih usluga.

Ono što ChatBot čini jedinstvenim u odnosu na druge kanale komunikacije jeste raspoloživost virtualnog asistenta 24 sata dnevno, sa većim mogućnostima obrade zahtjeva, jer na upite odgovara kompjuterski program, a ne osoba.

Sporazum o saradnji na uvođenju ChatBot tehnologije potpisali su predstavnici Sombora, Šapca, Bijeljine, Laktaša, kao i organizacije koje realizuju projekat – SAGA, NALED, Privredna komora Republike Srpske i GIZ. Projekat „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i Bosni i Hercegovini uvođenjem ChatBot aplikacije“ je podržan kroz develoPPP.de program, koji sprovodi GIZ po nalogu Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Print Friendly

Leave a Reply