BFC SEE : Grad Prijedor drugi put u procesu resertifikacije

Direktor Privredne komore Republike Srpske, Dragica Ristić, i gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, potpisali su  ugovor o provođenju programa resertifikacije lokalnih samouprava u skladu sa zahtjevima standarda BFC SEE.

Milenko Đaković, prvi čovjek ovog grada, kaže kako se benefiti mogu vidjeti kroz reinvesticije, ali i povećan broj novozaposlenih radnika.

– Znatno je porastao interes stranih investitora za grad Prijedor. Reinvesticije kod postojećih investitora redovno se medijski prate, uskoro se očekuje i četvrta reinvesticija u „Austronetu“, te treća u „Miri“, kompaniji grupacije „Kraš“. Reinvesticije govore o tome da imamo povoljan poslovni ambijent, te da se ovdje može uspješno razvijati i poslovati svako ko ima jasnu viziju razvoja vlastitog biznisa. Benefite gledamo i kroz povećanje broja zaposlenih, nagrade „Financial Timesa“ upravo za grad s povoljnim poslovnim okruženjem, za grad sa definisanom strategijom direktnih investicija i efikasnim planiranjem finansija – naveo je Đaković.

Grad Prijedor je prva lokalna zajednica u BiH koja je dobila BFC sertifikat.

20180910_131026

Print Friendly

Leave a Reply