BFC SEE: Laktaši prvi na rang listi Finacial Times-a najpoželjnijih malih gradova u Evropi

Laktasi TFOpština Laktaši proglašena je najpoželjnijim malim gradom za investiranje u Evropi, prema rang listi prestižnog Financial Times-a.

Svake dvije godine Financial Times raspiše konkurs za nagradu European Cities & Regions of the Future. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se svake druge godine najatraktivnijim investicionim destinacijama Evrope, lokalnim samoupravama i regionima koji imaju da ponude efikasnu administraciju i konkurentne uslove za poslovanje, što je zajednički imenitelj nosilaca sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju.

Opštine šlaju svoje prijave putem internet stranice fDi Intelligence. Od kvaliteta i kreativnosti odgovora opština, u smislu sadržaja i jezika, direktno zavisi  plasman na listi top investicionih destinacija jugoistočne Evrope u sledećim kategorijama: ekonomski potencijal, efikasnost troškova, infrastruktura, povoljni uslovi poslovanja, okruženje za rad i strategija promocije stranih investicija.

Svemu ovome dodatni plus daje i činjenica da je za BFC SEE grad/opštine značajno da se BFC SEE sertifikacija navede u prijavi kao dokaz  unapređenja  svoje poslovno okruženje u skladu sa standardima u jugoistočnoj Evropi.

Print Friendly

Leave a Reply