Održana obuka o BFC SEE standardu i primjeni elektronske platforme

By 18. новембра 2021. BFC SEE, Novosti iz Komore, slide No Comments

Privredna komora Republike Srpske organizovala je u srijedu, 17.11.2021.godine, u prostorijama Privredne komore RS, u Banjoj Luci, obuku za BFC SEE timove opština Srbac i Stanari, u vezi sa III izdanjem BFC SEE standarda i primjenom nove elektronske platforme.

Seminar je namijenjen BFC kordinatorima i članovima BFC timova, koji će raditi na prikupljanju i dostavljanju dokumentacije za dokazivanje ispunjenosti kriterijuma, iz gradova i opština, koji će biti sertifikovani/resertifikovani prema III izdanju BFC SEE standarda.

BFC SEE pečat kvaliteta u kratkom roku postao je široko priznat pokazatelj efikasne lokalne administracije i povoljne investicione klime u jugoistočnoj Evropi. Program obezbjeđuje stabilno i unaprijed poznato poslovno okruženje koje pruža garanciju investitorima da će sve sertifikovane opštine privredi pružiti isti nivo usluga.

Opštine koje se uključe u program stiču mogućnost da se pozicioniraju u odnosu na najnaprednije lokalne samouprave u južnoistočnoj Evropi i obezbijede značajnu podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora.

Podsjećamo, Privredna komora RS je Tehnički sekretarijat za sprovođenje programa sertifikacije u Republici Srpskoj.

Print Friendly

Leave a Reply