BFC SEE: Opština Srbac ušla u proces sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljević, potpisali su danas, u prostorijama Komore u Banjoj Luci, Ugovor o sprovođenju programa sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE.

Tokom procesa sertifikacije Opštini Srbac slijedi ispunjavanje zahtjeva standarda kroz 10 kriterija i više od 60 podkriterija za unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i stranim investitorima.

Ispunjavanje ovih zahtjeva još jedan je od izazova sa kojima se jedinice lokalne samouprave susreću na polju unapređenja rada i povećanja konkurentnosti.

BFC SEE pečat kvaliteta u kratkom roku postao je široko priznat pokazatelj efikasne lokalne administracije i povoljne investicione klime u jugoistočnoj Evropi. Program obezbjeđuje stabilno i unaprijed poznato poslovno okruženje koje pruža garanciju investitorima da će sve sertifikovane opštine privredi pružiti isti nivo usluga.

Opštine koje se uključe u program stiču mogućnost da se pozicioniraju u odnosu na najnaprednije lokalne samouprave u južnoistočnoj Evropi i obezbijede značajnu podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora.

Podsjećamo, Privredna komora RS je Tehnički sekretarijat za sprovođenje programa sertifikacije u Republici Srpskoj.

Print Friendly

Leave a Reply