BFC SEE: Opština Stanari započela proces sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem

By 3. новембра 2021. BFC SEE, Novosti iz Komore, slide No Comments

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić  i načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić, potpisali su danas u prostorijama Komore u Banjoj Luci  Ugovor o sprovođenju programa sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE.

Tokom procesa sertifikacije Opštini Stanari slijedi ispunjavanje zahtjeva standarda kroz 10 kriterija i više od 60 podkriterija za unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i stranim investitorima.

BFC SEE pečat kvaliteta, u kratkom roku postao je široko priznat pokazatelj efikasne lokalne administracije i povoljne investicione klime u jugoistočnoj Evropi. Program obezbjeđuje stabilno i unaprijed poznato poslovno okruženje koje pruža garanciju investitorima da će sve sertifikovane opštine privredi pružiti isti nivo usluga.

Opštine koje se uključe u program stiču mogućnost da se pozicioniraju u odnosu na najnaprednije lokalne samouprave u južnoistočnoj Evropi i obezbijede značajnu podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora.

Podsjećamo, Privredna komora RS je Tehnički sekretarijat za sprovođenje programa sertifikacije u Republici Srpskoj.

Print Friendly

Leave a Reply