BFC SEE: Sertifikovani gradovi i opštine predstavljeni na sajmovima u Novom Sadu i Beogradu

Privredna komora RS u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Brčko Distrikta, bila je zadužena za organizaciju privrednog dijela nastupa na sajmu, odnosno organizovanje kolektivnog učešća bh. firmi na 84. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, koji se održao u Novom Sadu od 13-19. maja 2017. godine.
Ove godine, Bosna i Hercegovina je bila „Zemlja partner“ Novosadskog sajma poljoprivrede. Na zajedničkom štandu od oko 370 metara kvadratnih, predstavljeno je 28 kompanija, od čega je 14 iz Republike Srpske.
Međunarodni poljoprivredni sajam, postao je agrobiznis događaj regiona, s najvećom i najdužom sajamskom tradicijom, gdje proizvode i usluge iz 60 zemalja predstavlja 1.500 izlagača, te oko 130.000 posjetilaca.
Takođe, Privredna komora RS učestvovala je i na 61. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, koji je održan u periodu od 15-19.05.2017. godine.
Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je među najznačajnijim privrednim i tehnološkim događajima u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, te ima izuzetan uticaj na budući razvoj industrije u zemlji i regionu.
Planom promocije sertifikovanih gradova i opština za 2017. godinu predviđene su aktivnosti promocije i distribucije promotivnih materijala sertifikovanih gradova i opština na sajmovima na kojima prisustvuje Privredna komora RS. Štampani promotivni materijali, katalozi, video prezentacije investicionih potencijala, predstavljeni su i distribuirani na štandu Privredne komore RS, u Novom Sadu i Beogradu.

Leave a Reply