BFC SEE: Verifikaciona komisija u posjeti Novom Gradu

BFC SEE Verifikaciona komisijaU okviru programa sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE, danas je u Novom Gradu organizovana posjeta verifikacione komisije, koju čine BFC SEE eksperti iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

Osim sastanka sa načelnikom opštine, Miroslavom Drljačom, članovi verifikacione komisije, u cilju sagledavanja uslova poslovanja i saradnje sa administrativnom službom ove opštine, sastali su se i sa predstavnicima privrednih društava „Braća Stjepanović“ d.o.o. i „Vastil“ d.o.o. Novi Grad.

Podsjećamo, BFC SEE program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se provodi u Republici Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ovaj program namijenjen je gradovima i opštinama, koji imaju odgovarajuće kapacitete, strateški su opredjeljene da unaprijede privredni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

Tehnički sekretarijat za realizaciju ovog programa u Republici Srpskoj je Privredna komora Republike Srpske.

Print Friendly

Leave a Reply