Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji Privredne komore RS i BIT Alliance

Banja Luka, 26.07.2018.

Danas je u Privrednoj komori Republike Srpske potpisan Memorandum o međusobnoj poslovnoj saradnji koji su u ime Privredne komore Republike Srpske potpisali direktorica dr Dragica Ristić i direktor udruženja BIT Alliance Armin Talić.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i sekretar granskog udruženja za ICT Slobodan Dragičević i predstavnik BIT Alliance u branch kancelariji u Banja Luci, Tatjana Vučić.

Memorandum će omogućiti saradnju granskog udruženja za ICT i naših članica sa BIT Alliance sa ciljem da razvijemo pozitivno poslovno okruženje za daljnji rast bh softverske industrije, Bit Alijansa kontinuirano radi na rješavanju dva najveća problema s kojim se softverska industrija svakodnevno susreće – nedostatak kvalifikovanog kadra i slabo razvijene infrastrukture u softverskoj industriji, popraćene nedostatkom razvojnog podsticaja.

Iskustva u radu granskog udruženja će omogućiti koncentraciju stručnjaka iz ove oblasti i zajedničko djelovanje razvoju ICT sektora kao i stvaranja poslovnog ambijenta za ostale sektore privrede. Određeni broj načih članica je izrazio želju da budu i članice BIT Alliance što će biti iskorišćeno u narednom periodu da stvorimo sinergijske radne grupe i djelujemo u cilju otklanjanja prepreka razvoja aktivnopsti u ovom sektoru. Istovremeno je cilj i omogućiti da se što veći broj mladih ljudi usmjeri u srednje i visoko obrazovanje u oblasti visoko razvijenih tehnologija i ICT-a. naravno da su bitni i planovi rada i novi programi obrazovanja što je imperativ u zajedničkom radu.

Jedan od značajnih ciljeva je i saradnja u organizaciji poslovnih i stručnih konferencija, realizacija plana razvoja softverske industrije te značajnog uticaja na odgovorna ministarstva.

Print Friendly

Leave a Reply