“Dan privrede Republike Srpske” u Štutgartu

By 5. новембра 2015. Novosti iz Komore, slide No Comments

StutgartPredstavljanje privrednih potencijala Republike Srpske i povezivanje privreda i privrednika iz Srpske i njemačke pokrajine Baden Virtemberg, cilj je poslovnog foruma „Dan privrede Republike Srpske“, koji se danas održava u Štutgartu.
Delegaciju iz Srpske na ovom forumu, koji organizuje Predstavništvo Republike Srpske u SR Njemačkoj, čine predsjednik Privredne komore RS, Borko Đurić, direktor Komore, Dragica Ristić, potpredsjednik Vlade Srpske, Srebrenka Golić, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, direktor „Elektroprivrede Republike Srpske“, kao i predstavnici poslovne zajednice Srpske.
Učešće na poslovnom forumu potvrdili su predstavnici izvršne vlasti Baden Virtemberga, privredne komore ove njemačke pokrajine, te investicionih fondova i kompanija, zainteresovanih za ulaganje u Republiku Srpsku.
Poslovnom forumu „Dan privrede Republike Srpske“ u Štutgartu, kako je najavljeno, prisustvovaće i ambasador BiH u Njemačkoj Željko Janjetović, generalni konzul BiH u Štutgartu Zvonko Mišković, generalni konzul Srbije u Štutgartu Božidar Vučurović, te generalni konzul Španije Karlos Medina Drešer.
Šef Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković izjavio je Srni da će forum početi prezentacijom privrednih potencijala Srpske, koju će obaviti predstavnik Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, a potom da se učesnicima obrati nekoliko investitora koji su već ulagali u Srpsku i koji će govoriti o klimi za ulaganje.
On je dodao da će potom biti održan radni koktel sa bilateralnim razgovorima privrednika i predstavnika javnog i političkog života „licem u lice“.
Ćetković je naveo da će na forumu biti više od stotinu učesnika, te da će sa njemačke strane biti predstavnici firmi najviše iz pokrajine Baden Virtemberg, kao i privrednici sa naših prostora koji imaju firme u NJemačkoj.
– Takođe, forumu će prisustvovati i koordinator za Dunavsku strategiju Mihael Špindeleger, najviši predstavnici Privredne komore Baden Virtemberga, predstavnici Ministarstva privrede njemačke pokrajine Rajna-Vestfalija, te generalni konzuli Italije, Francuske i Španije – rekao je Ćetković Srni.

Print Friendly

Leave a Reply