Danas počinje vanredni tehnički pregled autobusa

Preventivna aktivnost vanrednog tehničkog pregleda autobusa će početi u ponedjeljak, s ciljem unapređenja bezbjednosti u saobraćaju na putevima Republike Srpske.
Akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa, koja se tradicionalno organizuje pred početak školske godine, trajaće od ponedjeljka, 20. avgusta, do 3. septembra.
Za učešće u ovoj akciji prijavilo se 58 stanica širom Republike Srpske, koje su registrovane za tehnički pregled autobusa. Troškove pregleda snose stanice, dok je za prevoznike on besplatan.
Svi podaci nakon pregleda biće evidentirani u informacioni sistem, a u slučaju uočavanja kvara biće naložena popravka i ponovni tehnički pregled.
Ministarstvo saobraćaja i veza RS će tokom akcije, uz podršku Auto-moto saveza Srpske i Stručne institucije za tehnički pregled vozila tokom perioda realizacije kampanje, nadzirati rad stanica tokom tehničkog pregleda autobusa.
Uspjeh akcije, odnosno broj pregledanih autobusa zavisiće isključivo od spremnosti prevoznika da se odazovu.
Spisak stanica za tehniči pregled koje su se odazvale akciji dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske www.vladars.net, na stranici Ministarstva saobraćaja i veza u sekciji „Akcija 2018“.
Akciju organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Srpske.

Print Friendly

Leave a Reply