Definisane preporuke o aktivnostima projekta „Jačanje izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća metalskog sektora“

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske su u petak, u Skupštinskoj sali Opštine Laktaši, održali sastanak sa direktnim korisnicima projekta „Jačanje izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća metalskog sektora“, odnosno privrednim društvima koja djeluju u oblasti prerade metala i izvoznicima iz Laktaša.

Na sastanku je prisustvovalo 10 predstavnika kompanija iz sektora metalne industrije, sa kojima je razgovarano o aktivnostima projekta. Zajedno sa privrednim društvima napravljene su konkretne preporuke u vezi sa aktivnostima projekta, prateći zahtjeve i  savjete privrednih društava, kao što su teme besplatnih seminara koje će projekat održati za preduzeća, vrste standarda za koje će projekat obezbjediti finansijsku podršku pri uvođenju ili resertifikaciji, ali i sajmove koje je najkorisnije posjetiti.

S obzirom da Privredna komora RS, zajedno sa svojim partnerima u projektu, planira održavanje sličnih sastanaka i u lokalnim zajednicama Derventa i Prijedor, očekivanja su da će Komora, prateći konkretne sugestije i informacije, olakšati provođenje projektnih aktivnosti i direktno uticati na njihovu uspješnu realizaciju na zadovoljstvo svih učesnika u projektu.

Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa preduzećima Metalac MBM d.o.o. Derventa, Vendom d.o.o. Laktaši i Elker a.d. iz Ljubije i Područnom privrednom komorom Banja Luka će kroz 15 mjeseci provesti projekat podrške MSP koja djeluju u oblasti prerade metala. Projekat finansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal. Ukupna vrijednost projekta je 219.181,44 KM.

Leave a Reply