Delegacija Republike Srpske na Međunarodnom sajam uvoza i izvoza u Šangaju

Početna 9 Aktuelnosti 9 Delegacija Republike Srpske na Međunarodnom sajam uvoza i izvoza u Šangaju

08.11.2023.

U toku je 6. Međunarodni sajam uvoza i izvoza, U NR Kini, u Šangaju, koji će trajati od 05. do 10. novembra.

Prepoznajući značaj ovakvog događaja za privredu Republike Srpske, institucije Republike Srpske u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Područnom privrednom komorom Banja Luka, organizovale su posjetu domaćih privrednika ovom značajnom međunarodnom sajmu, te predstavljanje potencijala Republike Srpske na Forumu za saradnju i razvoj Kine i EU – na kojem je prisustvovao veliki broj zvaničnika i privrednika NR Kine.

Šesti sajam CIIE sastoji se od nekoliko cjelina koje se odnose na prostor za hranu i poljoprivredne proizvode, automobile, tehničku opremu, robu široke potrošnje, medicinsku opremu, lijekove i zdravstvenu njegu i trgovinu uslugama.

Ovaj događaj predstavlja otvorenu platformu za saradnju, koju privredna društva iz Republike Srpske mogu iskoristiti kao priliku da koriste mogućnosti velikog tržišta NR Kine.

Delegaciju, pored predsjednika Privredne komore Republike Srpske, Pere Ćorića, čine ministri u Vladi RS, gradonačelnici i načelnici, te brojni privrednici.

Programom posjete predviđeni su forumi, bilateralni sastanci privrednika, te predstavljanja domaćih proizvodnih potencijala.

Na sajmu učestvuje više od 500 kineskih zvaničnika i privrednika i biće predstavljene nove tehnologije, proizvodi i usluge, kao i mogućnosti plasiranja na nova tržišta.