Dermal: U novu halu u Kneževu investirano dva miliona KM

Kotorvaroška Fabrika obuće „Dermal“ počela je sa proizvodnjom obuće u novoj hali u Kneževu u koju je investirano dva miliona KM.
Riječ je o objektu koji se prostire na površini od 3.200 metara kvadratnih i u kojem je zaposleno 300 radnika.

„Sredinom godine smo kupili zemljište, a krajem jula počela je izgradnja novog proizvodnog pogona. Sa početkom proizvodnje modne i namjenske obuće u ovoj hali otvorili smo novo poglavlje u istoriji naše kompanije“, rekao je Srni vlasnik i generalni direktor „Dermala“ Radenko Bubić.

Prema njegovim riječima, u protekle tri godine, koliko „Dermal“ posluje u Kneževu, u kontinuitetu su širili proizvodne kapacitete i povećavali broj zaposlenih, što se pokazalo kao dobar poslovni potez.

„Nedostajalo nam je radne snage, a u Kneževu je bila potreba za zapošljavanjem. Proizvodnju smo pokrenuli sa radnom snagom bez iskustva u proizvodnji obuće, ali riječ je o vrijednim i odgovornim radnicima koji su se za vrlo kratko vrijeme obučili i znanje prenosili na novoprimljene“, naglasio je Bubić.

On je istakao da za ovako brz razvoj i rast „Dermala“ najveće zasluge pripadaju vrijednim i odgovornim radnicima.

„Zahvalni smo i lokalnim vlastima, a posebno načelniku Kneževa Goranu Borojeviću za dobru saradnju i podršku prilikom pokretanja proizvodnje i širenja kapaciteta našeg preduzeća u ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Bubić.

„Dermal“ proizvodi čizme za francusku, italijansku i englesku vojsku i američke vatrogasce, te namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore i za radnike „Elektroprivrede FBiH“, a sa slovenačkom „Alpinom“ je potpisan ugovor za izradu modne i obuće za planinarenje.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply