DeveloPPP.de program: Održana onlajn obuka o mogućnostima Weaver platforme

U okviru projekta „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem  Četbot aplikacije“,  održana je onlajn obuka u cilju unapređenja znanja za korištenje  Weaver platforme. Obuka je bila namijenjena privrednim  društvima iz IT sektora koja posluju na području pilot gradova i opština, i koje su identifikovane  kao potencijalni partneri za podršku JLS u procesu digitalizacije.

Projekat „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji  i BiH uvođenjem Četbot aplikacije“ realizuje se u okviru Razvojnog partnerstva kompanije SAGA i Mreže za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi (BFC SEE), podržano kroz develoPPP.de program, koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmBH, u ime Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

U Republici Srpskoj projekat provode privredno društvo SAGA NFG d.o.o. Banja Luka i Privredna komora RS. Projektom je predviđeno uvođenje Četbot tehnologije za odabrane opštinske usluge  u četiri jedinice lokalne samouprave  u Srbiji i BiH (Grad Sombor, Grad Šabac, Grad Bijeljina i Opština Laktaši).

Print Friendly

Leave a Reply