Devet firmi iz Srpske zainteresovano za saradnju sa „Folksvagenom“

Volkswagen

Predstavnicima njemačke kompanije „Folksvagen“ predstavljeni su projekti koje su predale firme iz Republike Srpske zainteresovane za saradnju sa ovom kompanijom u oblasti auto-industrije, rekao je danas Srni direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske Pero Ćorić.
„Ovim je završen neki prvi draft i sada ide druga faza u kojoj postoji zahtjev za nekim dodatnim, užim podacima“, rekao je Ćorić, dodajući da je sa predstavnicima „Folksvagena“ ranije posjetio devet firmi iz Srpske kojima je predstavljeno koje uslove treba da zadovoljavaju, kakve standarde i tehnologije i u kojem pravcu teba ići njihova dalja priprema.

On je naveo da je riječ o firmama „Kosmos“, „Novi Jelšingrad“, „VIS“ i „Elas“ iz Banjaluke, te „SEP“ i „Orao“ iz Bijeljine, „Sim tehnik“ iz Kotor Varoša, „TPE“ iz Laktaša i „Mreža netvork“ iz Dervente.

„Auto-industrija je širok pojam, daje velike mogućnosti firmama, jer uključuje u sebe na hiljade kooperanata i ulazak u poslove u ovoj oblasti nije aktivnost od danas do sutra, već mukotrpan proces“, dodao je Ćorić.

On je naveo da je auto-industrija jedna od najjačih industrijskih grana i da se može reći da je onome, ko se uključi u tu oblast, budućnost zagarantovana.

Ćorić je dodao da će i dalje raditi sa firmama kako bi vidjeli koje će od njih imati interesa da rade za auto-industriju.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply