DigIT SME: Potpisani ugovori sa privrednim društvima, održana i prva posjeta

Privredna komora Republike Srpske potpisala je danas u Banjoj Luci ugovore sa privrednim društvima o učešću u Programu podrške digitalnoj transformaciji MSP za 2021. godinu, u okviru projekta „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“, koji je dio EU4Business projekta.

Ugovore su potpisali predstavnici 10 privrednih društava, iz sektora metalske industrije.

Nakon potpisivanja ugovora, održana jer i prva posjeta jednom od korisnika Programa podrške – Elasu metalexpert d.o.o. Banja Luka, od strane sertifikovanih konsultanata Centra za digitalnu trasformaciju PKRS i predstavnika Privredne komore Srpske.

Zadatak konsultanta i privrednih društava je, između ostalog, izrada ekspertskih analiza i strategija digitalne trasformacije, kao i implementacija projektnih rješenja identifikovanih u strateškom dokumentu, uz podršku Centra za digitalnu transformaciju Komore.

EU4Business podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj, s ciljem jačanja ekonomije BiH. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio programa „Lokalne razvojne strategije – Program lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH“, koji podržava vlada SR Njemačke. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

Print Friendly

Leave a Reply