DigIT SME: Posjeta privrednom društvu Tri Best d.o.o. Banja Luka

By 1. септембра 2021. DigIT SME, Novosti iz Komore, slide No Comments

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske i sertifikovani konsultanati Centra za digitalnu trasformaciju PKRS danas su posjetili privredno društvo Tri Best d.o.o. Banja Luka, jednog od korisnika Programa podrške digitalnoj transformaciji MSP za 2021. godinu, u okviru projekta „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“, koji je dio EU4Business projekta.

Zadatak konsultanta i privrednih društava je, između ostalog, izrada ekspertskih analiza i strategija digitalne trasformacije, kao i implementacija projektnih rješenja identifikovanih u strateškom dokumentu, uz podršku Centra za digitalnu transformaciju Komore.

EU4Business podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj, s ciljem jačanja ekonomije BiH. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio programa „Lokalne razvojne strategije – Program lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH“, koji podržava vlada SR Njemačke. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

Print Friendly

Leave a Reply