Domaća drvoprerada i proizvodi od drveta u junu na sajmu u Nantu

Privredna komora Republike Srpske organizovaće zajednički nastup privrednih društava iz Srpske iz oblasti drvoprerade i proizvoda od drveta na sajmu u Francuskoj koji će biti održan od 1. do 3. juna u Nantu.

Sekretar Udruženja šumarstva i drvoprerade u Privrednoj komori Srpske Lazo Šinik rekao je Srni da je učešće na sajmu namijenjeno privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom ploča, građevinske stolarije, podova, parketa, drvene ambalaže, dijelova namještaja i drugih proizvoda od drveta.

„Cijenimo da je ovaj nastup na sajmu u Nantu, koji se održava svake druge godine, interesantan s obzirom na veličinu tržišta Francuske, a na kojem nemamo tako veliki izvoz kao u druge zemlje srazmjerno veličini tržišta“, dodao je Šinik.

Prema njegovim riječima, privredna društva na tom sajmu biće predstavljena na prostoru od 36 metara kvadratnih. Šinik je rekao da je objavljen poziv zainteresovanima za prijavljivanje za učešće na sajmu u Nantu.

„Razlog je da bi se vidio broj zainteresovanih i kako bi se mogla napraviti selekacija od nekoliko firmi koje bi prezentovale svoje proizvode s ciljem boljeg približavanja francuskom tržištu i u očekivanju većeg obima izvoza na to tržište“, istakao je Šinik.

Izvor: Srna

 

Print Friendly

Leave a Reply