“Drina osiguranje” proslavila dvije decenije uspješnog rada

By 17. септембра 2016. Aktuelnosti, Bankarstvo i finansije No Comments

image-0-02-01-27585f3c4ab2c171a03d3f7048a128f24ef4812f5ebaf67931c7c72629deb61f-VPolaganjem kamena-temeljca za novu upravu zgradu, te svečanim prijemom, kojem su prisustvovale brojne zvanice i poslovni saradnici, danas su zaposleni „Drina osiguranja“ u Milićima obilježili 20 godina postojanja i uspješnog rada.
Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić Republike Srpske rekao je novinarima da su ovakva uspješa društva kao što je „Drina osiguranje“ veoma važna za privredni razvoj regije i Republike Srpske.
„Oni znaju šta rade, razvijaju svoj posao, idu naprijed i u svakom momentu imaju dobru saradnju sa svojim komitentima. Nadam se da ćemo dočekati i neke veće jubileje, sa još boljim rezultatima poslovanja“, rekao je Trninić.
Generalni direktor „Drina osiguranja“ Milomir Durmić rekao je nakon ceremonije polaganja kamena-temeljca da je plan za izgradnju upravne zgrade urađen prije tri godine.
On je dodao da je vrijednost investicije oko 1.800.000 KM, te da će nova upravna zgrada imati oko 1.360 metara kvadratnih korisnog prostora.
„Rok za završetak radova je kraj 2017. godine i budite uvjereni da će taj rok biti ispoštovan“, rekao je Durmić.
Na svečanom prijemu predsjednik Upravnog odbora „Drina osiguranja“ Rajko Dukić rekao je da se dostignuti nivo i pozicija ove osiguravajuće kuće na tržištu u Republici Srpskoj i BiH najbolje vidi iz zvanične statistike za šest mjeseci ove godine, gdje je navedeno da je, po ukupnom portfelju ostvarenom u Republici Srpskoj „Drina osiguranje“ prvo osiguravajuće društvo sa sjedištem u Srpskoj.
Dukić je dodao da 70 odsto prihoda društvo ostvaruje po osnovu auto- odgovornosti, a 30 odsto po drugim osnovama. U Republici Srpskoj 60.000 vlasnika vozila ili 12 odsto od ukupnog broja su osiguranici kod „Drina osiguranja“.
„Tokom 20 godina postojanja društvo je poslovalo pozitivno ostvarujući ukupan prihod od oko 205 miliona KM i dobit od 36.062.525 KM, pa je po tom osnovu plaćeno poreza 3.449.376 KM, a ukupno je poreza i doprinosa u državnu kasu uplaćeno 14.803.973 KM“, rekao je Dukić.
Dukić je istakao da je strateški cilj „Drina osiguranja“ stalni razvoj i povećanje portfelja u segmentu imovinskih osiguranja.
On je rekao da u višegodišnjem kontinuitetu osiguravaju velike klijente kao što su „Boksit“ Milići, Grad Banjaluka, Klinički centar Banjaluka, Srpske šume Sokolac, „Alumina“ Zvornik, Fabrika duvana Banjaluka, Nova banka Banjaluka i druga preduzeća, kao i mnoge bolnice i domove zdravlja, škole, velika prevoznička i transportna preduzeća.
„Cijenim da vrlo kvalitetno štitimo njihovu imovinu od nastupajućih rizika“, rekao je Dukić.
Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, čestitajući akcionarima i zaposlenima u „Drina osiguranju“ značajan jubilej, rekao je da je ovo osiguravajuće društvo uzoran član Privredne komore.
„Kao klijent `Drina osiguranja` dijelim zadovoljstvo mnogih koji rade sa ovim društvom, koje odlikuje lakoća poslovanja, što je danas rijetkost kada su u pitanju poslovni odnosi“, rekao je Đurić.
Povodom jubileja, na današnjoj svečanosti dodijeljene su plakete firmama i pojedincima za uspješnu sadarnju sa „Drina osiguranjem“, te pokloni radnicima društva koji su u njoj proveli 10 ili 20 godina.
Prijemu u „Boksitovom“ ugostiteljsko-turističkom kompeksu prisustvovala je i pomoćnik ministra finansija Srpske Snežana Rudić, predstavnici Agencije za osiguranje Republike Srpske, Biroa zelene karte BiH, te poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply