Đurić i Marković: Međusobnom saradnjom do povećanja direktnih stranih investicija

Unapređenje međusobne saradnje i realizacija aktivnosti s ciljem povećanja direktnih stranih investicija, bile su teme današnjeg sastanka predsjednika i direktora Privredne komora Republike Srpske, Borka Đurića i Pere Ćorića sa direktorom Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) Milicom Marković.

Na sastanku, koji je održan u prostorijama Komore u Banjoj Luci, rečeno je da se investitori suočavaju sa nizom problema i da je neophodno više se posvetiti poboljšanju uslova poslovanja.

Takođe, kako je istaknuto, potrebno je više pažnje usmjeriti na unapređenje međusobne saradnje svih institucija koje se bave ovom oblašću, kako bismo stvorili uslove da se što veći broj stranih investitora odluči da uloži svoj kapital u Republiku Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

Marković je naglasila da je uloga privrednih komora u BiH od velike važnosti i da će u narednom periodu, zajedno sa komorskim sistemom, raditi na realizaciji niza aktivnosti u cilju privlačenja novih investicija, ali i otklanjanju postojećih prepreka.

 

Print Friendly

Leave a Reply