Dvodnevna radionica: Uloga Privredne komore u stručnom obrazovanju

IMG-2bb62a9f68e631448166188eedfcb492-V„Uloga Privredne komore u stručnom obrazovanju“, tema je dvodnevne radionice koja je danas počela u prostorijama Komore u Banjoj Luci.

Na osnovu sporazuma koji je potpisan između Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske, na ovoj radionici, biće definisane aktivnosti i zadaci koje će PK RS sprovoditi u budućnosti na osnovu dužnosti koje je preuzela iz ovog sporazuma.

U dužnosti Komore, u vezi sa stručnim obrazovanjem, između ostalog, ubrajaju se organizovanje obuke mentora u preduzećima koja su uključena u stručno obrazovanje, provjera ispunjenosti uslova potrebnih za obavljanje praktične nastave kod poslodavaca, kao i vođenje Registra privrednika kod kojih se obavlja praktična nastava.

Učesnici radionice su predstavnici Privredne komore Republike Srpske, kao i područnih komora iz Bijeljine, Trebinja, Doboja i Banja Luke.

Na ovoj radionici, dugogodušnji CIM ekspert i zaposlenik Privredne komore Srbije, Oliver Herrlen, podijeliće iskustva i prijedloge.

 

 

Print Friendly

Leave a Reply