EBRD predstavio mogućnosti saradnje sa kompanijama iz IKT sektora

Početna 5 Digitalna transformacija 5 EBRD predstavio mogućnosti saradnje sa kompanijama iz IKT sektora

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) prezentovali su danas u prostorijama Komore u Banjoj Luci mogućnosti saradnje ove finansijske institucije i kompanija iz IKT sektora.

Na sastanku, koji je organizovao Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, istaknuto je da EBRD i Evropska unija pojačavaju podršku malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini na polju digitalizacije i automatizacije privrede.

Lansirana je nova kreditna linija GO Digital, a projekat uključuje i subvencije za implementaciju raznih softverskih rješenja u MSP.

Projekt menadžer EBRD, Zihnija Hasović predstavio je mogućnosti saradnje sa IKT sektorom, te prilike za apliciranje na projekte subvencionisanja savjetodavnih usluga, kao i za sredstva za ulaganje u automatizaciju i digitalnu transformacije MSP.

Cilj je bio da se podstakne digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća i učini ih konkurentnijim na tržištima EU, u skladu sa standardima koje zahtijevaju EU direktive.

Aktuelno

BFC SEE

BFC SEE

BFC SEE – program sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi Privredna komora Republike Srpske, u saradnji...