EEN: Članovi EUNORS-a na regionalnoj konferenciji u Portorožu

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske, članice Konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, prisustvuju trodnevnoj regionalnoj konferenciji o ovoj mreži, koja je juče počela u Portorožu (Slovenija).

Osim predstavnika ostalih članova Konzorcijuma iz Republike Srpske, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Univerziteta u Banjoj Luci i Inovacionog centra Banja Luka, Konferenciji prisustvuju i predstavnici svih konzorcijuma zemalja Regiona.een mreza sajržt

U izuzetno sadržajnom dnevnom redu, između ostalog, rezultate i dostignuća EEN-a prezentovao je Hoze Puigpelat Vals iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća EU (EASME), dok je viziju i aktivnosti Mreže predstavio Ištvan Nemet iz Evropske komisije.

Drugog dana Konferencije održan je i panel o načinu na koji Mreža može pomoći kompanijama da inoviraju i prošire svoje poslovanje na ruga tržišta.

Koordinator Konzorcijuma iz Republike Srpske, Bojan Ćudić, prezentovao je projekat Accelerator, pristup finansijskoj komponenti.

Trećeg, posljednjeg dana Konferencije predviđeno je predstavljanje podrške internacionalizaciji MSP Slovenije, tri primjera uspješne saradnje između EU projekata i EEN, kao i radionica o mogućnostima saradnje između članova EEN-a u jugoistočnoj Evropi.

Leave a Reply