EEN: Sljedeće godine sastanak privrednika iz Srpske i Istočnog Brandenburga

Organizacija bilateralnih susreta i kompanijskih misija privrednika Republike Srpske i njemačke pokrajine Istočni Brandenburg, bile su teme današnjeg sastanka predstavnika Konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske (EUNORS) i Istočnog Brandenburga.

Na sastanku, koji je održan u Privrednoj komori Republike Srpske, dogovoreno je da će predstavnici oba konzorcijuma istražiti interes za povezivanje i unapređenje saradnje privrednika u različitim oblastima, kako bi u septembru naredne godine bio održan sastanak predstavnika zainteresovanih kompanija.

Takođe, u cilju unapređenja saradnje, dogovoreno je da u narednom periodu ova dva konzorcijuma konstantno razmjenjuju informacije i pozivaju privrednike i predstavnike institucija i organizacija iz svoje zemlje na događaje koje, u okviru EEN-a, budu organizovala mreža Republike Srpske, odnosno Istočnog Brandenburga.

Predstavnici EUNORS-a, odnosno članica Konzorcijuma Privredne komore Republike Srpske i Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća iskoristili su priliku da gostima iz Njemačke predstave aktivnosti koje realizuje ovaj konzorcijum, ali i pojedinačno članice.

Sastanak je održan u okviru zvanične posjete delegacije Istočnog Brandenburga najvećem gradu Srpske, čiji je domaćin Područna prirvedna komora Banja Luka.

Print Friendly

Leave a Reply