„BiH2World“, Poslovni susreti i kooperaciona berza bosanskohercegovačkih i njemačkih privrednika iz oblasti metalne i IT industrije, te inžinjerstva

Obaviješteni smo da Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Agencijom za promociju stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA), Privrednom komorom Štutgarta (IHK), Bosnian Herzegovinian Business Club Frankfurt (BiHWV) i pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, organizuje poslovne susrete i kooperacionu berzu bosanskohercegovačkih i njemačkih privrednika iz oblasti metalne i IT industrije, te inžinjerstva.

Poslovni susreti i kooperaciona berza pod nazivom „BiH2World“ će biti održani 13. oktobra 2017. godine u Štutgartu.

Kompanije učesnice imaće priliku predstaviti svoju kompaniju i usluge njemačkim kompanijama u jednom od najrazvijenijih ekonomskih dijelova Njemačke. Svaka kompanija može učestvovati sa najviše dva predstavnika, koji će imati na raspolaganju sto za izlaganje malih uzoraka, brošura, te notebook prezentaciju.

Kriteriji za učešće kompanija:

 • Kompanija pripada jednom od sljedećih sektora industrije: metalni, ITC ili inženjering sektor;
  • Kompanija ima prethodno iskustvo u izvozu u Zapadnu Europu ili SAD;
  • Neophodno je da predstavnici kompanije aktivno koriste engleski ili njemački jezik (radi adekvatnog predstavljanja kompanije na događaju);
  • Prednost imaju kompanije koje su aktivni članovi VTKBiH.

Kotizacija za učešće na događaju „BiH2World“ iznosi 800 KM po kompaniji i uključuje:

 • Organizaciju događaja, uključujući marketinšku kampanju u Baden-Wurttembergu;
  • Pripremu i izradu promotivnih materijala sa profilima kompanija učesnica;
  • Izradu natpisa kompanija učesnica;
  • Osvježavajuća pića tokom događaja.

Troškove smještaja i prevoza snose same kompanije.

Sve kompanija iz navedenih oblasti koje imaju interes da učestvuju na navedenim poslovnim susretima i kooperacionoj berzi molimo da popunjenu prijavu iz priloga dostave najkasnije do 15.08.2017. godine na e-mail: jelenat@komorars.ba ili na fax: 051 215 565. Kontakt osobe su: Alexander Märdian (tel: 033 566 254 – komunikacija na engleskom ili njemačkom jeziku), Ivana Knežević (tel: 033 566 237) i Jelena Rodić (tel: 051 215 565).

Preliminarni program

Prijavni obrazac

Poziv

Datum/Vrijeme
13/10/2017
Cjelodnevni događaj

Mjesto održavanja
Sajam Štutgart

Loading Map....