Evropska mreža preduzetništva – Konzorcijum Republike Srpske (VIDEO)

eenPovećanje konkurentnosti privrede, internacionalizacija malih i srednjih preduzeća i unapređenje saradnje između privrede, univerziteta i istraživačkih institucija, osnovni su ciljevi Evropske mreže preduzetništva, koja predstavlja najveću mrežu za podršku malim i srednjim preduzećima.

EEN Mreža djeluje u više od 60 zemalja, a čini je više od 600 partnerskih organizacija i institucija, kao što su privredne komore, razvojne agencije, univerziteti, naučno istaživačke institucije, sa više od 3.000 stručnjaka iz različitih oblasti.

Mrežom upravlja Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća Evropske komisije, dok o prijemu novih članova odlučuje Generalni direktorat za Rast.

Član Evropske mreže preduzetništva od 2015. godine postao je i Konzorcijum iz Republike Srpske. Konzorcijum čine Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao koordinator konzorcijuma, Privredna komora Republike Srpske, Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Inovacioni centar Banja Luka.

Više informacija o Evropskoj mreži preduzetništva Republike Srpske možete pronaći na Internet stranici www.eunors.org

 

Leave a Reply