Financial Times raspisao konkurs za najatraktivnije investicione destinacije Evrope

Financial Times raspisao je konkurs za nagradu European Cities & Regions of the Future 2018/19. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se svake dvije godine najatraktivnijim investicionim destinacijama Evrope, lokalnim samoupravama i regionima koji imaju da ponude efikasnu administraciju i konkurentne uslove za poslovanje, što je zajednički imenitelj nosilaca sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju.

Ukoliko to već niste učinili, pozivamo vas da se prijavite na konkurs putem internet stranice fDi Intelligence http://forms.fdiintelligence.com/europeancitiesandregionsofthefuture/2018-19/ i popunite on-line formular na engleskom jeziku koji je takođe u prilogu, najkasnije do 2. oktobra 2017. godine. Od kvaliteta i kreativnosti odgovora opština, u smislu sadržaja i jezika, direktno zavisi vaš plasman na listi top investicionih destinacija jugoistočne Evrope u sljedećim kategorijama: ekonomski potencijal, efikasnost troškova, infrastruktura, povoljni uslovi poslovanja, okruženje za rad i strategija promocije stranih investicija. Svemu ovome dodatni plus daje i činjenica da je za BFC SEE grad/opština značajno da se Sertifikacija navede u prijavi kao jedna konkretna stvar koju su uradili kako bi unaprijedili svoje poslovno okruženje u skladu sa standardima u jugoistočnoj Evropi.

Proglašenje pobjednika očekuje se u februaru 2018. godine. Na listi najboljih investicionih destinacija za 2016/17. godinu svoje mjesto našlo je više sertifikovanih gradova i opština: Sombor, Sremska Mitrovica, Inđija, Subotica, Vranje, Zaječar, kao i sremski okrug iz Srbije, Ivanec i Jastrebarsko iz Hrvatske, Skoplje i Štip iz Makedonije, Prijedor i BEAR mirko region (Teslić, Tešanj i Žepče) iz BiH.

Za dodatne informacije i podršku oko prijave, opštine mogu kontaktirati Nacionalne tehničke sekretarijate, kao i Cathy Mullan iz Financial Times-a (cathy.mullan@ft.com) koja može pružiti detaljnije informacije oko konkursa.

 

Leave a Reply